29 maj

De blir längre och längre mellan inläggen känner jag. Nåja, sommaren närmar sig med stormsteg. Magiskt!

Vi har påbörjat våran måstegöra lista. Putsa fönster, hänga stuprör, olja altan, ta bort buskar mm. Skönt när de är klart!

I helgen var de mammafest. De var riktigt roligt! Tack alla fina! Sen utgång på chalange, minns inte sist ja var ut. Men kul hade jag och de fick man veta dagen efter. Herregud så ofräsch jag va. Fick dessutom en förkylning på köpet. Börjar nog bli gammal :p

Så söndagen spenderades i lugnets tecken. Fick inte mkt gjort den dan. Igår var vi till mamma och grattade på morsdag. Har ringt och bråkat på fk. Varken jag eller anton har fått nå pengar denna månad, och antons lön var ju inte den bästa med tanke på två veckor i fjällen, därför tog vi dubbeldagar då, men har som sagt inte fått nå pengar än, får väl se när de ramlar in.

Billy har ju blivit himla duktig på morgonen. Om man är lite envis så somnar han ju faktiskt om. Man märker gode fort då han har sovit tillräckligt, då vaknar han och surrar istället för att gråta. Idag klev vi upp 8.30 yey!! :)


23 maj

Oj, de börjar dra ihop sig till att de är dags å börja jobba. Känns både roligt och tråkigt.

De var ju långhelg i helgen.. Sköönt! Vi hade sovfrämmande två nätter. Mange och Ida och Alice var här. Grabbarna höll på med båten som Anton köpt. De tar sig men de är nog många timmar kvar innan den går att sjösätta. Söndag och måndag for vi till lillpite där de bygdes en garderob till deras hall. Jag och Ida plöjde igenom nå filmer :)

De var ju även gatuloppis i lördags. Så himla bra initiativ, och fint väder blev det Fyndade en popup leksak och tre par byxor till Billy. Allt för 40:- de kan man kalla rätt kurs! ;)

Igår var vi till Camilla och hjälpte henne gräva rabatter. Billy fullkomligt älskar att vara ute. De vart ju inte tråkigare när han fick åka och tippa bort jorden med den gula faran. Brumbrum.


17 maj

Och Norges nationaldag, grattis Norge ;)

Veckan har gått fort med tanke på denna långhelg. Tisdag var de mammaträff här. Rowligt :) de händer nu mkt med ungarna när man inte träffas på länge. Utvecklingen går raskt :)

Vi har ju köpt en vagn till Billy, en lite nättare paraplyvagn som inte tar lika stor plats i bilen när man ska iväg någerst. Än har vi inte provkört den ute, men den får lov att duga. Har då blivit bäst i test 2 år i rad så he bli no fint :)

I gårkväll for vi till Mange och Ida och där bjöds de på "äppelamulpaj" ;) en paj med äppelfylld åsna. Haha nädå, en vanlig hederlig smulpaj. Sjukt god var den och inte alls onyttig. Sen spelade vi kort, 500. Jag såg till att vinna båda omgångarna :)

Idag verkar de bli hockey för hela slanten. Sverige spelar ju först ikväll men de rullar alla 4 kvartsfinaler på tv idag och anton verkar promt ska se alla matcherna, Men nå nytta bör man ju göra idag. Får se vad jag kommer på.

I helgen är de gatuloppis i svensbyn. De blir kul. Ska knalla runt till husen här omkring i alla fall och se om man hittar nå användbart :)


14 maj

Ettårs kalas i torsdags. Men vi började dagen på BVC med sprutor. Huvva, men de är ju för deras eget bästa, vi skulle dock ha försökt ha de en annan dag än just ettårsdagen Och tala om att han är stark så de gäller att hålla i han när hon sticker. Men de gick ändå över rätt så fort.

Vi kom hem och han sov väl ca 30 min istället för dom ca 2 timmar han brukar. Sen knogade de och kom folk hela dagen. Jätte roligt! Billy visade upp ett glatt humör men de blev en tidig kväll både för han och oss :) måste tacka alla som kom förbi och grattade våran lilla solstråle och såklart tack för alla fina presenter!! :))

I helgen har vi sommrat gården. Räfsat, trava all ved, klippt uti buskarna, tvättat upp skotern å båten, putsat fönster, mm. Sen även umgåtts och sett hockey. Billy äääälskar att vara ute! Han roar sig gode bra själv. Men vill ju såklart vara nära oss där vi är. Så han har "hjälpt" till att trava ved och räfsa ;)

Nä, om man skulle ha fortsatt å putsa fönster..


9 maj

Idag har vi endel på agendan jag och Billy. Anton har jobbat till 19-20 hela veckan och så lär de fortsätta. Vi ska i alla fall iväg och handla så vi kan göra en eller två tårtor till de stundande ettårskalaset. Sen blir de att göra dom, städa upp lite här hemma, blåsa upp lite ballonger, sen vankas de besök :)

Har lite problem att komma på vad jag ska göra för tårtor. Men de får bli vad de blir :p

På jobbfronten går de desto sämre, vi har haft den 2a förhandlingen och gick snarare ett steg bakåt än framåt. Vi drar de vidare till central förhandling och hoppas att dom kommer på bättre tankar!

Billy har förövrigt börjat säga fler ord. De nyaste är hej och de säger han sisådär 500 ggr om dan ;) annars är de mamma och pappa han kan. Och såklart brumma som en skoter, eller var de en k50? Haha :)

Tjipptjopp!


5 maj

Dagarna susar förbi. Igår for jag och mamma och Billy till Ikea. De var rent välbehövligt. Fyndade handdukar, matgrejs till Billy, förvaringslådor, glas och lite smått och gott. Så nu idag har jag börjat i köket å organisera lite i skåp och lådor. De behövs! Ska ta och sätta barnlås på skåpen Billy når så slipper jag städa om dom på en vecka :p

Har rensat lite bland Billys leksaker idag. Skurat upp och tagit bort gåstolen och lite andra grejor som han inte leker med längre.

Anton och Mange håller på med veden. Vi har ju hyrt en vedmaskin i helgen, så medan vi var på Ikea fixade dom våran ved hör hemma. Sen när vi kom hem var de i princip bara att vända, for och käkade och sen till lillpite. Där fortsatte grabbarna med manges ved och jag och Ida såg hockeyn.

Anton for igen i morse till lillpite för å fixa resten av veden. Dom har ju inte haft tur med vädret idag direkt, blötsnön från h-vetet. Men fick precis ett samtal av min kära sambo som sa att dom var färdig. Sjukt bra jobbat killar!! :) då är de bara travningen kvar, men den väntar vi bannemej med tills de blir bättre väder :)

Billy sover sin eftermiddagslur, jag kanske skulle sätta igång nå mat :)



Älskade älskade unge! Herregud, snart är han ett år! :)


1 maj

Sköna maj välkommen! ;) haha

I lördags var vi ju som sagt hos Anneli och Danne. Massor trevligt! :) Billy ville inte riktigt samarbeta vid läggningen och sovningen så vi for hem gode tidigt. Lärde oss dock att nästa gång vi ska någerst och Billy ska läggas så tar vi med oss resesängen. Han far ju runt som ett virrvarr på nätterna så barnvagnen är nog så liten för de.

Söndagen tog vi en tripp till storheden och inhandlade en cykelkärra till B. Har premiäranvänt den och är riktigt nöjd än så länge. Billy verkar också trivas och må gott i den :) så idag ska vi fara på en liten cykelutflykt tror jag minsann. Annars var vi ute hela dagen i de fina vädret. På kvällen skjutsade jag Anton till stan och när jag kom hem blev jag sjukt dålig i magen. Usch, gick på toa var och varannan timme hela natten.

De fortsatte även igår ett tag men så hippsvipps blev de bra. Skönt! Så jag packade ner Billy i kärran och cyklade till Johan och Madde. Där åt vi grillat, sjukt gott!! Sen for jag och Billy hem vid 20 och gjorde en tidig kväll.

Nu sover båda mina killar, när Billy vaknar ska jag dra upp Anton också. Då är de färdisovet för idag. Ut i finvädre å mojsa på :)

Billy älskar att hjälpa pappa :)


RSS 2.0